Studenci Informatyki i Budownictwa z Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Krośnie otrzymali certyfikaty IT Academy Microsoft
Studenci trzeciego roku specjalności „Technologie internetowe i bazy danych” na kierunku Informatyka oraz studenci drugiego roku kierunku Budownictwo z Państwowej Akademii Nauk Stosowanych (PANS) w Krośnie otrzymali certyfikaty IT Academy Microsoft.
2023-04-27, 13:49

21 kwietnia 2023 r., studenci Informatyki zostali uhonorowani certyfikatami „Bazy danych” IT Academy Microsoft, potwierdzającymi ich kompetencje w obszarze zarządzania bazami danych, w tym Microsoft SQL Server. Uzyskanie certyfikatu było wynikiem kilkumiesięcznych studiów, podczas których studenci realizowali projekty związane z wykorzystaniem technologii ASP.NET w tworzeniu aplikacji webowych i systemu zarządzania bazami danych Microsoft SQL Server. Certyfikaty uroczyście wręczył dr inż. Bartosz Trybus, prowadzący zajęcia z baz danych na uczelni.

Z kolei 24 kwietnia 2023 r., studenci Budownictwa otrzymali certyfikaty IT Academy Microsoft, potwierdzające ich umiejętności związane z nowoczesnymi technologiami opartymi na technologii Microsoft. Wręczenia certyfikatów dokonał dr inż. Tomasz Pytlowany, Kierownik Zakładu Budownictwo, przy asyście mgr Roberta Rajsa, koordynatora przedmiotu jak i IT Academy Microsoft PANS w Krośnie.

Certyfikacja IT Academy Microsoft jest prestiżowym potwierdzeniem umiejętności nabytych przez studentów podczas zajęć, podkreślając ich przygotowanie do wyzwań związanych z nowoczesnymi technologiami.

Aga Socha